Recept- Sütőtök krémleves -csak ajánlani tudom!

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg sütötök
  • 2 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • késhegynyi gyömbér
  • kb. 3 evőkanál tejföl
  • szárított chilipaprika (elhagyható)
  • olaj
  • 1 teáskanál ételízesítő (elhagyható)

 


sutotok-kremleves-575x262.jpg

 

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon egy kicsi sóval megpárolom. Amíg fedő alatt puhul a hagyma, addig a burgonyát és a sütőtököt megpucolom és felkockázom. A megpárolt hagymára először a sütőtököt teszem rá, majd 2-3 perc elteltével a felaprított burgonyát is. Párszor megkeverem, és az összenyomott fokhagymát is most adom hozzá. Így tutira nem fog megkeseredni.

Pár perc párolás után a zöldségeket felöntöm vízzel úgy, hogy ellepje őket. Sót és frissen őrölt borsot, késhegynyi gyömbért, ételízesítőt teszek a levesbe. A felnőtt verziónál ilyenkor kerül bele a csipet őrölt chilipaprika is.

Mikor megfőttek a zöldségek (kb. 20 perc), turmixolom őket, és kb. 3 evőkanál tejfölt keverek bele. Még egy kis forralás, és már tálalható is a levesünk.

Szárazon pirított kenyérkockákkal és egy kis tejföllel kínálom. Jó étvágyat mindenkinek!